Foutmelding

Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /var/www/clients/client35898/web56285/web/oud/includes/common.inc).
26
mrt
2014
Rik Weidema

Pinkstertoernooi nieuws

Schaakclub BSG Bussum organiseert op Maandag 9 juni het 29e Pinkstertoernooi als een eendaags Rapidevenement; en tevens wordt dan een eendaags Snelschaaktoernooi voor basisscholieren gehouden. Door het wegvallen van sponsoring is dat noodgedwongen een ander format geworden dan het vierdaags weekendtoernooi dat in 2013 succesvol werd georganiseerd. 

03
apr
2014
rbrouwer

Gambieten: of het niks kost!

Op vrijdag 25 april, de vrijdag na Pasen, verzorgt IM Robert Ris voor de zesde keer dit seizoen een trainingsavond. Dit keer gaat het over gambieten, van die openingen waarin je eerst iets weggeeft in de hoop er iets voor terug te krijgen. Robert is een expert in de theorie en praktijk van gambieten. Wil jij je tegenstander ook wel eens verrassen met iets wilds, of speel je al lang gambieten maar zie je die pion nooit meer terug? Kom dan op 25 april naar het Denksportcentrum voor een avond waarin veel gelachen en geleerd wordt! Kosten: 5 euro.

30
mrt
2014
Edwin Baart

BSG laat punten liggen in Leiden

Lang leek het er op dat er een punt uit Leiden meegenomen kunnen worden, maar uiteindelijk kwam er een eindstand van 5,5 – 4,5 voor de thuisclub op de borden. Wel was er een begroeting met een ‘oude’ bekende, Alexander van Beek was ’s morgens geland vanuit de States en kwam ’s middags even langs.

Wetende dat bij LSG er flink gewisseld wordt in de opstelling, was dat deze keer ook aan BSG-zijde gedaan. Het gevolg laat zich raden: de sterkste speler van beide teams, kregen de tegenstander met de laagste rating van de tegenpartij.

30
mrt
2014
rbrouwer

BSG 2 KLIMT NAAR DE DERDE PLAATS

Door de oude connecties van Tom en Bert met de Utrechtse schaakwereld is het iedere keer weer een prettig weerzien als BSG 2 tegen Oud Zuylen speelt in het Huis aan de Werf. Het gastvrije ontvangt van teamleider Jo Drijver was ook dit keer weer allerhartelijkst. Jo merkte voor aanvang op dat zij zich steeds verheugen op een wedstrijd tegen ons, hoewel het resultaat daar meestal geen aanleiding toe geeft. Zo ook dit jaar! We verlieten Utrecht met een 5-3 overwinning op zak, en klauterden over Oud Zuylen heen naar de derde plek.

28
mrt
2014
Rik Weidema

BSG 3 - Amersfoort 5

In ronde 7 BSG 3 - Amersfoort 5 had Bert Balke voldoende aan het behoud van zijn stoffelijke vorm om een kleurloos punt bij te schrijven: zijn tegenstander kwam niet opdagen. Hierop speelde Bert maar een potje mee in de interne competitie en hoe!!! Dat kan ook niet anders dan spectaculair worden tussen deze caféschakers. Geheel terecht trok Bert aan het langste eind zodat hij toch nog iets had om over naar huis te schrijven.

12
mrt
2014
rbrouwer

Kieboom wint!

Guzman (VAS 2) - Kieboom (BSG 2) 08.03.2014

09
mrt
2014
Jesper de Groote

De zon wil maar niet schijnen voor BSG

Het luide getoeter van de Gooise Karavaan halverwege de wedstrijd was de enige overeenkomst met de wedstrijd die BSG vorig jaar speelde tegen de ongenaakbare koploper En Passant. Op de regenachtigste dag ooit bleef het dankzij de overwinningen van Lars Ootes en Tea Lanchava nog bij een genadige 6-4-nederlaag.
09
mrt
2014
FrankE

Internettrainingen Frank Erwich

As woensdagavond start de eerste internettraining van een serie van vijf lessen. Onderwerp: Hoe maak ik een goed plan? Er is nog plaats voor enkele liefhebbers. Voor meer informatie, zie de volgende link:

http://schaakeducatie.nl/schaakcursussen/123-internettraining-in-groepsverband-ratinggroep-1700-2000 

08
mrt
2014
rbrouwer

BSG 2 PAKT NOODZAKELIJKE PUNTEN

Na de blamage, in zekere zin, van de vorige wedstrijd moest we ineens gaan denken aan het scoren van punten om niet in degradatiegevaar te komen. Vorig jaar deden we nog mee om de eerste plaats. Ook dit seizoen leek het na een verlies in de eerste wedstrijd, tegen de sterkste club in deze groep, goed te gaan. Maar in een groep waar de uitslagen nogal eens verrassen en meerdere clubs aan elkaar gewaagd lijken te zijn, moeten ook wij onze punten tellen. Gelukkig ging het dit keer goed en scoorden we op 8 maart, ondanks wat pech, toch een overtuigende overwinning: 5-3 thuis tegen VAS 2.

28
feb
2014
rbrouwer

OPENINGEN!

Op vrijdag 7 maart vindt er weer een training plaats door IM Robert Ris. Robert zal aandacht besteden aan: 'gouden regels' voor de opening, het bestuderen van een nieuwe opening, typische fouten in de opening, hoe te reageren als je door je tegenstander verrast wordt in de opening, etcetera. De kosten voor de avond zijn € 5,- te voldoen bij Edwin Baart.

Pagina's

Subscribe to BSG Bussum RSS